De execution-only toets

Je gaat je eerste huis kopen en je hypotheek zelfstandig afsluiten

Bij een hypotheek is het belangrijk dat deze goed aansluit op je persoonlijke situatie. Hoeveel wil je lenen en hoeveel kan je per maand betalen voor je hypotheek? Dit zijn zaken waar je goed over na moet denken voordat je een hypotheek sluit. Wij begeleiden je daarom stap voor stap. Bij het maken van deze beslissingen heb je kennis nodig van hypotheken en financiële producten. Heb je deze kennis? Dan kan je online een hypotheek aanvragen. Mocht je toch ergens vastlopen bel dan onze hypotheekcoach voor extra begeleiding, dit kan op telefoonnummer 088-6643845.

Doe de execution-only toets

Het online afsluiten van een hypotheek is geen ingewikkeld proces maar het moet wel nauwkeurig gebeuren. Als je bod voor je toekomstige koophuis geaccepteerd is dan regel je op de volgende manier je financiering. 

Als je weet welke hypotheekvorm je wilt en welke rentevast periode bij je past, dan kan je beginnen met een hypotheek aanvragen. Een execution only hypotheek is de snelste manier om je hypotheek aan te vragen als je verstand hebt van hypotheken en financiële producten.  

Om de hypotheekofferte aan te kunnen vragen moet je een aantal benodigde documenten uploaden. Denk bij deze documenten aan kopieën van een: 

  • Legitimatiebewijs
  • Loonstrook
  • Werkgeversverklaring en indien nodig een intentieverklaring
  • Bankafschrift
  • Koopovereenkomst 
  • Taxatierapport

Nadat je de aanvraag hebt ingediend ontvang je een voorlopige hypotheekofferte. Vanaf het moment dat je de voorlopige hypotheekofferte hebt ontvangen krijg je meestal 3 maanden de tijd om naar de notaris te gaan, per geldverstrekker kan dit verschillen.

 Je ontvang een definitieve hypotheekofferte als alle aangeleverde informatie en benodigde stukken kloppen. Bij de notaris onderteken je het koopcontract en de akte voor de hypotheek. 

Doe de execution-only toets

Vul hieronder de vragen in. Zo kunnen we bepalen of het in jouw situatie mogelijk is om zelf online je hypotheek af te sluiten!